Ajánlott termékek
 
Fiókom

'3. Rags to Riches'


 
A 2011. évi 3. Rags to Riches kutyakozmetikai verseny lezárult.

A nemzetközi díjat ismét a tavalyi brazil győztes nyerte, eredmények a Petgroomer.com -on!

A magyar győztesek:

Első helyezett: Nagy Ildikó - Twins Dogsalon

Budapest, Thököly út 114/A

Kutya neve: Rosie 

Használt termékek: Ultimate® és Mindnight White™ kutyasamponok

  

  

Második helyezett: Demeter Andrea - André kutyakozmetika,

Budapest, Kaptárkő ut.3.

Kutya neve: Nola

Használt termékek: Ultimate® kutyasampon és The Solution™ szőrkondicionáló

  

  

Harmadik helyezett: Urbán Mónika - Scottie kutyakozmetika

Baja, Bokodi út 12.

Kutya neve: Scottie

Használt termékek: Emerald Black® sampon, Challengair™ 9000II™ prof. szárítógép

  

  

Gratulálunk a győzteseknek! Köszönet a részvételért minden versenyzőnek és természetesen hálás köszönet a magyar bíróknak, Csóka Krisztinának és Nagyné Baumann Anitának!

A Challengair ™Airmax™ kutyaszárító gép sorsolása még hátra van bízzunk, hogy magyar versenyző lesz a szerencsés! 


 A május 9.-ei héten mi megkapjuk a magyar fotókat nevek, címek nélkül és továbbítjuk a magyar bírók felé. Ők kiválasszák a legjobbnak ítélt magyar munkákat, de mi ezt csak az amerikai bírók döntése, illetve a PetGroomer.com weboldalán való publikálás után 3 nap elteltével hozhatunk nyilvánosságra.
  Figyelem! Változtattunk a magyar díjazáson miszerint az eredeti 1 (első) helyezés helyett az első három helyettet jutalmazzuk! Ha nem magyar lesz a nemzetközi győztes, akkor az 1.helyezett 1-1 gallon kutyasampont,  szőrkondicionálót + 1 236 ml-es Unleashed kutyaparfümöt, a 2.helyezett 1-1 473 ml-es kutyasampont, szőrkondicionálót, a 3.helyezett 1-1 236ml-es sampont és szőrkondicionálót kap. Ha magyar lesz a nemzetközi győztes, úgy mi a 2. és a 3.helyezettet fogjuk jutalmazni, ahol a 2.helyezett
1-1 gallon kutyasampont, szőrkondicionálót + 1 236 ml-es Unleashed kutyaparfümöt, a 3.helyezett pedig 1-1 473 ml-es kutyasampont és szőrkondicionálót kap.
Kérünk, hogy látogassatok vissza az eredményekért.
Köszönjük mindenkinek a részvételt és sok szerencsét kívánunk a Rags to Riches versenyen !

-KOZMETIKA  ELŐTT ÉS UTÁN KÉSZÜLT FOTÓK BEKÜLDÉSÉVEL-

MAGAS ÖSSZDÍJAZÁS - INGYENES NEVEZÉS - KIVÁLÓ BÍRÓI ÖSSZETÉTEL

 Ez az USA-ban rendkívül népszerűvé vált kutyakozmetikai verseny 400 nevezett kutyát hozott a tavalyi évben, ami a ’ Rags to Riches’-t / ’Ápolatlanságtól a Pompázatosig’ / a történelem eddigi legnagyobb versenyévé tette. A Double K Industries arra számít, hogy az idén ez a szám növekedni fog és nagyon sok kutyakozmetikus fogja követni a munkákat és az eredményeket az interneten.

 A nemzetközi díj egy szép emlékplakett és $500- készpénz, azaz több mint 100.000Ft! Ezen kívül a nemzetközi nevezők is automatikusan részt vesznek egy külön sorsolásban, amivel egy nagy teljesítményű professzionális ChallengairAirmax® vízkicsapató - kutyaszárítógépet nyerhetnek!!! Értéke szintén kb. 100.000Ft!

 Függetlenül attól, hogy magyar kutyakozmetikus nyeri meg a nemzetközi díjat, vagy sem, a Grooming Webáruház /www.doublek.hu/ a Double K Industries magyarországi képviselete felajánl még 1-1 szabadon választott Gallon (3,8L) Groomer’s Egde® minőségi kutyasampont és szőrkondicionálót, valamint egy 236 ml-es elbűvölő illatú Groomer’s Egde® Unleashed kutyaparfümöt a legjobbnak talált magyar kutyakozmetikusnak!

Minden beadott, elfogadott fotó és természetesen a győztesek szerepelni fognak a világhálón és azok folyamatosan követhetőek is a Petgroomer.com oldalon. A kutyakozmetikus neve és adatai, csak a bírálatok után lesznek kijelezve! A különdíjban részesített magyar győztes itt, a magyar képviselet oldalán lesz publikálva.

 A VERSENY INFORMÁCIÓI a Double K Industries oldalán angolul vannak, ezért a lényeges dolgokat közzétesszük magyarul. Ennek ellenére, ha kérdés adódna örömmel segítünk!

 A kutyák nevezése ingyenes! Fontos, hogy a kutyák kozmetikája valamelyik Groomer’s Egde® termékkel legyen elvégezve és ezt a nevezési formulán fel is kell tüntetni. Abban az esetben, ha a kutyakozmetikus még nem használt, vagy nem rendelkezik az alábbi termékekkel, akkor ezekből mi (Grooming Webshop) igény szerint ingyenesen 1-2 mintát (kutyasampon, szőrkondicionáló) küldünk a munkákhoz és ezt maximum április 15.-ig lehet kérni. Tel: 0036 209 716-203, 0036 209 527-088 , e-mail: grbt@kabelnet.hu

 

-GROOMER’S EDGE™  ALPHA WHITE™

-GROOMER’S EDGE™  AROMATIC™

-GROOMER’S EDGE™  EMERALD BLACK®

-GROOMER’S EDGE™  GRIMEINATOR®

-GROOMER’S EDGE™  HYPO+PLUS™

-GROOMER’S EDGE™  OATMELLA™

-GROOMER’S EDGE™  REFURBISH™

-GROOMER’S EDGE™  THE SOLUTION™

-GROOMER’S EDGE™  ULTIMATE®

Mit milyen szőrtípusra? ITT

  A kutyakozmetikai verseny képeinek beadása  2011. február 01.-től  2011. április 30.-ig lehetséges. Erre egy internetes Fotóbeadási űrlap áll rendelkezésre  /Photo Submission Form/, de a leadás előtt el kell küldeni a szintén internetes Jelentkezési űrlapot /Contest Application Form/. Mindkettő a Double K Industries oldalán megtalálható, de itt lejjebb közvetlenül elérhetjük, ha rákattintunk szövegrészekre.

Az íveket ékezetek nélkül töltsük ki!

 SEGÍTSÉG A FOTÓBEADÁSI ÍVHEZ /Photo Submission Form/: A kitöltött mezőkbe írt adatok fognak megjelenni majd a www.petgroomer.com oldalán a beadott képekkel együtt.

A Shop name= a kozmetika neve, ’State’ mezőnél is a Country (Hungary) nevet kellene írni, Breed= a kutya fajtája, Age= a kutya életkora, Optional interesting comments= lehetőség van írni a kutyáról röviden ’Double K Products Used’ mezőbe a használt termékek nevét, Optional comments= lehetőség van megjegyzést írni a termékről, Yes…=Igen én vagyok a kutya tulajdonosa, No, I’m not…= Nem, nem én vagyok ennek a kutyának tulajdonosa. Yes, I have…= Igen, nekem engedélyem van a kutya tulajdonosától, hogy nevezzem a versenyre és a hivatalos szabályok szerint a képeket ellenszolgáltatás nélküli használatra átadom.

-Oldalnézeti kép kozmetika előtt

-Fejkép kozmetika előtt

-Oldalnézeti kép kozmetika után

-Fejkép kép kozmetika után

Minden kép maximum 1 MB lehet és minimum 600 pixel széles legyen JPG, GIF, vagy BMP formátumban.

Összesen 4 kutyát lehet nevezni (azaz maximum 4x4=16 kép), de az adott kutyához a négy fotót (fej-oldal-előtt-után) együtt kell elküldeni. A regisztráció után bármikor beküldhetünk egy munkát, vagy akár egyszerre többet is egészen április 30.-ig.

A fotók a beküldés után kb. 10 nappal fognak folyamatosan megjelenni petgroomer.com- on, ennyi időt kérnek a feldolgozásra. Itt mindenki követheti a résztvevőket.

 

 SEGÍTSÉG A JELENTKEZÉSI ÍVHEZ /Application Form/: A kitöltött mezőkbe írt adatok fognak megjelenni majd a www.petgroomer.com oldalán a beadott képekkel együtt.

Az itt felsorolt termékminták kérelmét nem kell itt jelezni, hanem a magyarországi képviselettől kell kérni. Tel: 0036 209 716-203,  0036 209 527-088 , e-mail: grbt@kabelnet.hu

A mezők kitöltése után (hasonló a fent leírtakéhoz) egy elismerő nyilatkozat olvasható, miszerint: 1.) Én egy aktívan dolgozó kutyakozmetikus vagyok. 2.) A rendezők, szponzorok felé semmilyen kártérítési igénnyel nem élek. 3.) A beadott fotók és az általam megadott személyes adatok szabadon és ingyenesen felhasználhatók reklám céljára. 4.) Elfogadom a bírók döntését. 5.) Elolvastam és egyetértek a verseny szabályzatával ami a Double K Industries weboldalán található (contest rules).
Ha engedélyezem, akkor el kell küldeni az ívet a ’Submit’ gombbal.

 

A VERSENYSZABÁLYZATRÓL RÖVIDEN:

-Csak a hivatását aktívan gyakorló, 18 évet betöltő kutyakozmetikus vehet részt.

-A kozmetikázott kutyának ugyanannak kell lennie az előtte és utána képen és a közötte eltelt idő nem lehet több 2 napnál.

-A képek hátterében nem lehet rajta kivehetően a kutyakozmetikus személye. Egy vagy két kéz használata a kutya beállításához megengedett.

-A fotókon a kutyákon nem lehetnek kellékek pl. kendő, ruha, masni stb. és mellettük termékek sem.

- A képeket szigorúan ’nyersen’ érintetlenül Photoshop’, vagy egyéb más képszerkesztő program nélkül lehet csak beküldeni.

Ha valamelyik kritériumnak a fotó nem felel meg, azt nem fogadják el és kizárják azt a kutyát a versenyből.

A petgroomer.com oldalon folyamatosan követhetők a versenyzők által beküldött fotók és a 2009 - 2010 -es év résztvevőit és győzteseit is láthatjuk ott.

 

MIT FOGNAK NÉZNI A BÍRÓK?

 Először is el kell mondanunk, hogy ez a verseny elsősorban a kutyák közérzetének, komfortjának a jobbá tételéről szól, ezt a fő szempontot kell előtérben tartanunk! Csináljuk a legjobb tudásunk szerint, de közben ez a kutyának is a legjobb legyen, hasznára váljon. Ne töltsön túl sok időt az asztalon, hogy elfáradjon, ne legyen stresszelve, csakhogy elérjük a kívánt eredményt. Ne kísérletezzünk megmenteni a szőrt, ha azt el kell távolítani. A hosszú ideje elhanyagolt kutyának az eltávolított nagyobb bunda után érzékenyebb lehet a bőre, ha szükséges kérjünk orvosi segítséget az ápoláshoz.

 Ha kellemetlen, furcsa szagot, vagy viselkedést tapasztalunk, még a kozmetika előtt forduljunk orvoshoz vele és inkább ne nevezzük a versenyre, ha azt a körülmények indokolják. A nagyon elhanyagolt rossz egészségi állapotban lévő kutyákat nevezni tilos! Ez nem jelenti azt, hogy ne lehessen segíteni egy menhelyről kihozott állaton is, akinek azután sokkal nagyobb esélye lesz találni egy új gazdit. (ez a mi személyes tapasztalatunk)

 A kozmetikai munka minősége fontos ez a bírálatok alapja, de kb. csak a 25% -át fogja adni a pontozásnak a bírálatkor. A változás a kutya megjelenésében, az előtte és utána képek között fogja adni a pontszámok 50% százalékát. Válasszunk olyan kutyát, ahol ezt a változást a legjobban be tudjuk mutatni. Fontos, hogy a kutya tekintetén majd látni lehessen a boldogságot, a felfrissülés érzését, hogy jót tettek vele. A maradék 25% -át a  pontoknak a munka nehézségi foka (mennyire volt problémás megoldani a feladatot), illetve a fotók minősége adja. Próbáljunk egyéb tárgyak nélküli, megfelelő fényű hátteret választani. Ne legyen túl sötét és túl világos sem. A mi tapasztalatunk szerint a legjobb a természetes fény (esetleg+derítő vaku) tehát még nappal készíteni a képeket. Vegyük figyelembe: lehet, hogy a kutya a valóságban talán sokkal jobb, de a bírók ezt nem láthatják. Ezért fontos éles, jó minőségű fotókat készíteni és az előtte és utána pozíciók is lehetőleg egyformák legyenek, így a változás még látványosabb lesz.

 

 A Double K Industries hálás azoknak a professzionális bíróknak, akik elvállalták a verseny bírálatát. A személyük garancia a korrekt döntésekre!

 

Bíró - Lisa Leady: Okleveles mester kutyakozmetikus, az Amerikai Nemzeti Kutyakozmetikus Szövetség és a Nemzetközi Kutyakozmetikai Szövetség által. Tagja az Amerikai Kutyakozmetikai Csapatnak. 2005-ben ezüst érmet nyertek Franciaorszában és versenyzett velük 2007-ben Olaszországban is. Nyertese az egyik Groomer’s Has It versenynek, amit az Animal Planet TV csatornán mi is figyelemmel kísérhettünk. Bővebben az amerikai oldalon..

Bíró - Jody Murphy: Kétszeres Master Pet Stylist. Okleveles mester kutyakozmetikus, az Amerikai Nemzeti Kutyakozmetikus Szövetség és a Nemzetközi Kutya Szépségápolási Szövetség által. Többszörös Best All Around és Best in Show versenyző. 4 éven keresztül volt tagja a Groom Team USA -nak és rangsorolva az Egyesült Államok legjobb négy stylist-je közé. Bővebben az amerikai oldalon..

Bíró - Jay Scruggs: Többszörös Best All Around és Best in Show cím tulajdonosa az USA-ban és 2001-ben ő volt az első számú pet stylist és American Groomer of the Year 2001. Az aranyérmet nyerő csapat tagja volt Calgary-ban Canadában. Az első volt aki a Westminster Dog Show-n a Groomer of the Year címet kapta. A 2003-as világkiállításon Barcelónában arany és bronzérmet nyert két különböző uszkár osztályban. Pillanatnyilag egy nagyon felkapott nemzetközi bemondó és bíró. Bővebben az amerikai oldalon..

Bíró - Melissa Verplank: Okleveles mester kutyakozmetikus 30 éves tapasztalattal a professzionális’pet grooming’ iparágban. Létrehozott több kutyákkal kapcsolatos céget az USA-ban, beleértve a professzionális kutyakozmetikai képzést. Bővebben az amerikai oldalon..

Bíró - Sue Zecco: Okleveles mester kutyakozmetikus, az Amerikai Nemzeti Kutyakozmetikus Szövetség és a Nemzetközi Kutyakozmetikai Szövetség által. Szintén tagja az Amerikai Kutyakozmetikai Csapatnak 1996 óta. Uszkár tenyésztő és gyakorlott író, cikkei népszerű újságokban jelennek ment mint, PetAge, Dog World, Groom Team USA etc.. Sue népszerű kozmetikai versenybíró és műsor közvetítő az USA-tól, Olaszország- Anglia- Skócia- Írország- Spanyolország- Németország- és Argentínán keresztül Kanadáig.

A hazai különdíj elbírálói, akiknek előre is köszönettel tartozunk:

Bíró - Csóka Krisztina: Elismert, nagy tapasztalattal rendelkező kutyakozmetikus, kutyamasszőr 25 éves kutyás múlttal. 1987 óta dolgozik a szakmában. Aranykoszorús Mestertenyésztő, régi kiállító. Lásd. http://www.damona.hu/index.html

Bíró – Nagyné Baumann Anita: 1992-ben szerezte meg kutyakozmetikusi végzettségét, ma már a kutyakozmetikusok szakmai oktatója is. Kiváló szakember. Fontosnak tartja tudásának átadását a fiatal kutyakozmetikusi nemzedéknek. Gyakorlott kiállító és angol cocker spániel tenyésztő. Lásd. http://www.spanita.hu/index.html

Míg talán Krisztina a nyírós, addig Anita a trimmelős fajták specialistája, így a különböző szemszögekből összeadott vélemények plusz garanciát adnak majd a korrekt döntésre!

 

Mutassuk meg mit tudnak a magyarok!

Sok szerencsét!

 

Szakácsné Rita és Gábor

Double K Industries

Magyarországi képviselet

G.R.BT

9029 Győr,

Csalogány u. 43.

www.grooming.hu

grbt@kabelnet.hu

 
Bejelentkezés
 
Kosár
 
Pénznem


1 € = 308 FT